Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanien förstärker gränsen mot Afrika

Spaniens inrikesminister har tillkännagivit att gränsstaketen vid de nordafrikanska exklaverna Melilla och Ceuta skall förstärkas för 12 miljoner euro.

Juan Ignacio Zoido presenterade planerna för att öka gränssäkerheten vid Melilla och Ceuta under en parlamentarisk kommission denna vecka när han avslöjade att ankomsterna av illegala invandrare hade stigit med 88 procent i år. Zoido berättade att det har varit en ökning av samordnade försök att bryta igenom de sex meter rakbladstoppade gränsstaketen mot Marocko.

Hittills i år har omkring 9.000 invandrare, främst från områden nedanför Sahara försökt tvinga sig in i de spanska områdena. Detta jämfört med 613 under samma period förra året, sade han.

"Det är en konstant ström av människor som försöker bryta sig igenom Ceutas stängsel" sa Zoido och tillade att det nuvarande stängslet har visat sig otillräckligt.

Det dubbla staketet i Ceuta byggdes 1999 och höjdes från tre till sex meter 2001 "uppfyller inte det syfte som det en gång var byggt för. Migranterna använder verktyg som klubbor, metallskärare eller krokar för att bryta upp portarna i gränsstaket och klippa eller klättra över staketet," sa han.

Därför kommer den spanska regeringen att spendera 12 miljoner euro för att öka säkerheten mellan Marocko och Ceuta.

15.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö