Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Identifierad: 36-årig svensk sköts ihjäl efter att ha knivhuggit polisman till döds

Den 36-årige svensken Pierre D Larancuent uppvuxen i Göteborg har skjutits ihjäl av spansk nationalpolis i Valencia efter att ha knivhuggit en polisman till döds. Mannen är svensk medborgare ursprungligen från Argentina. Det skriver dagstidningen Levante-EMV på onsdagen.

Svensken ska vara inblandad i ett styckmord på 42-årige Alberto Enrique F. V skriver tidningen Levante som uppger att mannen styckade kroppen i sitt eget badkar. Det var efter att han dumpat kroppen vid en sopcontainer, 450 meter från bostaden, som polisen kom honom på spåren.

Nationalpolisen upptäckte en styckad kropp i en resväska vid några sopcontainers på avenida de Peris y Valero 119 i stadsdelen Russafa i Valencia. Tack vare blodspår från sopcontainern till en fastighet på calle Sueca 77 kunde polisen överraska mannen i trappuppgång nummer 5.

36-åringen blev mycket våldsam och gick till attack med en 30 centimeter lång kökskniv och dödade en 51-årig nationalpolis med flera knivhugg. Polisen öppnade eld och sköt 36-åringen.

I måndags ska den styckade mannens syster ha anmält honom försvunnen då han inte hade öppnat sin frisörsalong Xeraco och var oanträffbar. Mannen jobbade som frisör.

Levante hänvisar till poliskällor som säger att det finns flera bevis som binder den nu döde svensken till styckmordet. I 36-åringens bostad har polis hittat personliga föremål och ID-handlingar som tillhör den styckmördade Alberto Enrique F. V.

Göteborgs-Tidningen uppger att mannen är en känd kriminell från Västsverige. Han har avtjänat ett mångårigt fängelsestraff för narkotikabrott skriver GT. Tidningen Levante uppger att mannen avtjänat ett 14 år långt fängelsestraff i Sverige.

Under tiden på Tidaholmsanstalten läste Pierre D Larancuent in en högskoleexamen i historia och sociologi. Enligt en tidigare artikel i Skövde Nyheter blev han under tiden på Tidaholmsanstalten författare. Han ska även ha skrivit artiklar i svensk press samt kriminalromaner.

36-åringen ska ha varit hemmahörande på en adress i Majorna i Göteborg. Han är uppvuxen i Sverige, kommer ursprungligen från Argentina, en annan uppgift säger Brasilien.

UD:s pressjour känner till fallet men hade inga uppgifter på om mannen är svensk medborgare eller inte.

El Mundo skriver att den mördade polismannen är Blas Gámez som arbetade vid mordroteln vid nationalpolisen i Valencia. Polismannen var 51 år, gift och hade två barn, 15 och 19 år.

Spaniens inrikesminister, Juan Antonio Zoido, framför sina kondoleanser till familjen på sitt Twitter-konto: ”Vila i frid Blas, den polisman som dödades i Valencia. Vår solidaritet är med hans familj och anhöriga”.

Polismannen Blas Gámez Ortiz beskrivs idag som en mycket duktig polis och en älskare av cykelsporten. Under 28 år var han verksam som polis först i Baskien och på senare tid i Valencia.

Han beskrivs som en mycket erfaren och duktig kriminalpolis som mottagit utmärkelser. En yrkeskår sörjer idag en god och omtyckt arbetskamrat.

Begravning och minnesstund kommer att hållas på torsdag klockan 12 i Valencias katedral.

13.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän