Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Kameror kontrollerar användningen av säkerhetsbälten

De spanska trafikmyndigheterna installerar kameror för automatisk kontroll av att säkerhetsbälten används i trafiken. Det skall installeras totalt 227 kontrollkameror i hela landet och de 50 första togs i drift den 11 september och resten kommer att vara i drift inom ett par månader.

Trafikchef Gregorio Serrano säger att under de första två månaderna kommer förare som har tagits av kamerorna bara att få ett informationsbrev, men därefter utfärdas det böter. I samband med drifttagningen av de nya kamerorna så har Guardia Civil Traffico en kampanj med vägkontroller, där de även använder vanliga metoder och helikoptrar.

För hög fart är den vanligaste dödsorsaken på vägarna, men som klar tvåa kommer avsaknaden av säkerhetsbälte – före alkohol vid ratten. Detta enligt en undersökning av Europeiska kommissionen, framförallt är det korta resor, till exempel fram och tillbaka till skolor som ger ett riskbeteende i synnerhet bland minderåriga, rapporterar DGT. Kom också ihåg att minderåriga som inte är över 135 centimeter skall sitta i baksätet.

13.09.2017

I Malagaprovinsen är det i skrivande stund 18 kameror i drift, här kommer en karta:
Kamerakarta


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet