Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Manuel Alcántara mottar utmärkelsen First Amendment Award

Svenska Magasinet lyfter på hatten och gratulerar journalisten, poeten och författaren Manuel Alcántara, född 1928, som idag i samband med att stiftelsen Fundación Eisenhower Fellows håller en kongress får utmärkelsen First Amendment Award.

För oss som varje morgon köper pappersutgåvan av dagstidningen Diario SUR känner väl till Manuel Alcántara som har sin spalt på sista sidan. Sedan 1950-talet har han medverkat inom poesi, journalistik och författarskap.

Stiftelsen med säte i New York delar ut utmärkelsen för att poängtera fri press som en viktig och nödvändig del av demokratin.

Journalister som Manuel Alcántara är fundamentala för att förklara världen, skriver stiftelsen Fundación Eisenhower. Manuel Alcántara har skapat en skola inom journalistik vilket gör honom värdig till utmärkelsen.

Utmärkelsen First Amendment Award är en del av den amerikanska konstitutionen för att stadsfästa yttrandefrihet och fri press.

Andra spanska journalister som tidigare mottagit utmärkelser är Carlos Herrera, Susanna Griso, Pedro J. Ramírez, Juan Luis Cebrián och Gloria Lomana bland annat.

13.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet