Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Kapaciteten inom magnetröntgen förbättras dubbelt

Sjukhusen i provinsen Málaga kommer att fördubbla kapaciteten av antalet magnetröntgen närmaste halvåret. I dagsläget finns det fyra magnetröntgen, två på Carlos Haya, en på Clínico och ytterligare en på Costa del Sol-sjukhuset i Marbella. De nya ska vara i funktion från mars 2018 skriver Diario SUR på onsdagen.

Totalt handlar det om en investering på 7.599.234 euro med de nya röntgenmaskinerna som placeras på barnsjukhuset Materno Infantil, universitetssjukhuset Clínico samt vid sjukhusen i Axarquía, Ronda och Guadalhorce. I och med att barnsjukhuset Materno Infantil får en magnetröntgen behöver inte barn och minderåriga transporteras till Carlos Haya-sjukhuset vid behov av röntgen.

Inget av sjukhusen Axarquía, Ronda och Guadalhorce har tidigare haft magnetröntgen vilket gör att patienter framöver inte behöver resa till Málaga.

Den nya utrustningen kommer bland annat att förbättra hjärnstudier och kirurgisk planering och underlättar arbetet för neurokirurger och ger större säkerhet under operationer. Även cancervården när det gäller bröst- och prostata förbättras samt hjärtforskning.

13.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet