Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

20-årig svensk kvinna våldtagen i Magaluf

Tre unga kvinnor våldtogs mellan klockan 19.30 till 21 i Magaluf-området på den spanska semesterön Mallorca i fredags. Ett av offren är en 20-årig kvinna från Sverige. De övriga två är från Storbritannien och Tyskland. Samtliga fördes till sjukhuset Hospital Son Espases. Både nationalpolisen och Guardia Civil utreder händelserna.

Tre våldtäkter inom bara några timmar. Det var vad som inträffade i fredags i den ökända badorten Magaluf rapporterar dagstidningen Metro.

Kvinnorna, en 21-årig brittiska, 20-årig svenska och en 30-årig tyska, var turister på ön. Två av våldtäkterna inträffade i Magaluf medan den tredje inträffade i El Arenal. Enligt poliskällor har inte de tre händelserna något samband med varandra. Det kan alltså vara tal om olika gärningsmän.

När det gäller den tyska turisten ska hon ha samtalat med en man i en bar. Därefter minns hon inget förrän hon vaknade på stranden halvnaken och med nedblodade underkläder.

Magaluf är ökänt för turister som reser till platsen för att konsumera alkohol, droger och sex. På Facebook finns kontot ”Magaluf Walk of Shame” (Paseo de la vergüenza de Magaluf) där foto och filmer läggs upp.

I augusti blev en 19-årig kvinna från Skottland våldtagen av tre män i området Punta Ballena. Utredarna har även foton av en av gärningsmännen. Kvinnan ville inte gå vidare med anmälan skriver Metro.

12.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet