Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Torkan: Räkna med vattenrestriktioner i höst

Räkna med att det kommer att bli vattenrestrektioner på vissa platser utmed Costa del Sol i höst. Vattenförbrukningen under sommaren har tärt hårt på reserverna och läget börjar bli akut.

I Axarquía-området öster om Málaga är läget redan bekymmersamt och i reservoarerna i Guadalhorce-området börjar det bli akut. Om det inte kommer nederbörd inom kort väntas vattenrestriktioner på flera platser skriver Diario SUR.

Östra Costa del Sol, Málaga stad och kommuner som Vélez, Rincón de la Victoria, Moclinejo, Macharaviaya, Totalán, Iznate, El Borge, Benamargosa, Benamocarra, Cútar, Comares och Algarrobo får sitt vatten från La Viñuela-dammen där läget är kritiskt.

Sommarens vattenförbrukning har även minskat mängden vatten i reservoarer som La Concepción, Guadalteba, Guadalhorce, Conde de Guadalhorce, El Limonero och Casasola.

Enligt vattenbolaget Acosol (Abastecimiento de Agua y Saneamiento de la Costa del Sol) har vattenförbrukningen fördubblats under sommaren i Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Ojén, Marbella, Istán, Benahavís, Estepona, Casares och Manilva på grund av den växande turistströmmen.

11.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet