Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Imam sparkas efter att ha kopplat samman attentat med spanska utlandsstyrkor

Imamen Fawaz Nahhas som är verksam i fängelset Zuera (Zaragoza) sägs upp efter att i samband med en bön med fängelseinterner ha sagt att Spanien med sitt deltagande i internationella koalitioner har orsakat hundra gånger fler dödsoffer än arabländer. Det uppger El Mundo.

Förutom att Fawaz Nahhas är imam i Zuera har han även varit representant för regionen Aragonien i den islamiska kommissionen i Spanien. Han kommer att sägas upp efter att ha kopplat samman terroristattentaten i Katalonien med Spaniens uppdrag utomlands.

Det var en vecka efter terrorattackerna i Barcelona och Cambrils som Fawaz Nahhas hade en bön med 18 muslimska fångar i fängelset. Imamen fördömde attackerna men tillade att Spanien har deltagit i internationella koalitioner där antalet dödsoffer har varit ett hundra gånger fler än de som arabländer orsakat.

Han ska även ha sagt att terrorism inte är en muslimsk uppfinning utan en europeisk som kom till efter andra världskriget enligt källor som den spanska dagstidningen ABC citerar.

11.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet