Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svensk häktad i Barcelona för sexuellt ofredande

En 25-årig svensk turist har häktats av den regionala katalanska poliskåren Mossos d'Esquadra efter att ha sexuellt ofredat fyra kvinnor. Det uppger flera spanska medier. Vid samtliga tillfällen ska mannen ha överraskat sina offer bakifrån, hållit för munnen med ena handen och tagit på kvinnorna med den andra handen.

En av kvinnorna fick ned 25-åringen på marken varpå ett slagsmål följde med personskador som resultat. Samtliga fyra händelser inträffade i fredags.

Vid det fjärde tillfället började kvinnan och skrika varpå två löpare observerade händelsen vid plaça de Sants (bilden) och sprang efter den 25-årige svensken. Löparna kom ifatt mannen och kunde hålla honom tills polisen grep honom.

Redan på söndagen hölls häktningsförhandling. Enligt nyhetsbyrån Europa Press är den 25-årige mannen en svensk medborgare som vistats som turist i Barcelona ett par dagar.

Svensken häktas för tre sexuella ofredanden, ett fall av sexuellt övergrepp samt två fall av personskador.

Ärenden ligger vid polisdistriktet Sants-Montjuïc som håller i utredningen. Polisen har redan lokaliserat och förhört samtliga fyra offer.

Mellan 2015 och 2016 ökade antalet rapporterade fall av sexuella ofredanden i Katalonien med 9,4 procent från 679 till 743.

11.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet