Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanjorska värvas till HV 71

Hon började spela ishockey för tre år sedan. I fjol spelade hon i Finlands förstaliga. Och nu har HV71 värvat den spanska målvakten Alba Gonzalo.

Alba Gonzalo var i somras i Granada där Internationella ishockeyförbundet ordnade ett läger för lovande ishockeymålvakter. Senaste säsongen har hon spelat för KJT Hockey från Kerava, 30 kilometer norr från Helsingfors.

Hon började med inlinehockey i skolan. 2014 beslutade hon sig för att övergå till ishockey då möjligheterna var bättre där med ett damlag i ishockey i Barcelona. Efter två år värvades den nu 20-åriga Alba Gonzalo till Finland.

Och nu fortsätter äventyret i den svenska damligan SDHL och HV 71. Men först ska Alba Gonzalo representera Spanien i Inline-VM i Kina som pågår just nu.

-Jag har haft lite koll på Spanien sedan tidigare då jag är intresserad av det landet. Jag känner den spanska förbundskaptenen så jag har fått lite tips därifrån och från lite andra håll. Jag har sett en hel del klipp på Alba också. Så det är många bäckar små som har lett fram till att vi har skrivit ett kontrakt med henne, säger HV-tränaren Ulf Johansson till Jönköpingsposten.

Till helgen är det premiär för SDHL i Sverige.

(Foto: Martin Merk)

07.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet