Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

XXI Festival de la Luna Mora de Guaro

Den populära kulturfestivalen i den lilla bergsbyn Guaro går av stapeln den 8 och 9 september. Den har i år fått sitt officiella namn bytt till Festival Villa de Guaro, men upplägget är som det alltid har varit.

Festivalen är framförallt känd för att Guaros gator belyses med över 25.000 stearinljus som ger den en trolsk och medeltida stämning. Under dessa två dagar blir Guaro mötesplatsen för andalusisk musik, kultur och gastronomi, det blir dessutom mer exotiska inslag som musik från Mellanöstern och Dervishdans.

06.09.2017

Luna Mora GuaroDet blir också parader, workshops, utställningar, berättande, konsthantverk och gastronomisk souk. Som under tidigare år blir det högklassiga konserter i "Auditorio de la Luna Mora". Två tunga namn är i år Zenet och Chambao. Toni Zenet kommer att presentera sitt fjärde album "Si sucede, conviene" den 8 september. Chambao uppträder med sitt senaste album "Nuevo Ciclo" båda dagarna.

Festivalen går i Guaro som ligger naturskönt beläget i bergskedjan Sierra de Las Nieves. 48 km från Málaga, 35 km från Fuengirola och 22,5 km från Marbella. Men på grund av den stora tillströmningen av besökare kommer den enda tillfartsvägen med bil att vara vägen från Coín till Guaro (A-7102), där en stor parkeringsplats har anordnats. Vägen från Monda till Guaro kommer att vara stängd och endast användas som nödutgång.

Från parkeringsplatsen till själva Guaro går det bussar från 18:00 till 05:00 båda dagarna, kostnad 1 € per person tur och retur.

Mer information med hela programmet för festivalen finns här: guaro.es

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjöa