Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Aktiv islamistisk terrorcell sprängd av polis

Cellen bestod av sex personer, fem marockaner och en spanjor med marockanskt ursprung. Två av personerna var bosatta i Melilla och fyra i Marocko.

Cellens ledare, en 39-årig marockan som var bosatt i Melilla greps under ett besök i Marocko. Han utförde rekryterings och indoktrineringsaktiviteter enligt IS globala strategi. Han utnyttjade dessutom sitt jobb som pedagogisk assistent i ett center för utbildning av ungdomar för att rekrytera och radikalisera dessa ungdomar - som var i en speciellt sårbar situation.

Utredningen som har gjorts av spansk polis i samarbete med dem marockanska säkerhetstjänsten fann att gruppen höll nattliga möten där de planerade terrorattacker både i Marocko och Spanien. Dessutom hade de fysiska träningssessioner där de simulerade knivmord och kapningar.

Den gemensamma operationen visar på det utmärkta samarbetet mellan polisen i Spanien och säkerhetstjänsten i Marocko. Sedan den 26 juni 2015, när inrikesministeriet höjde hotnivån mot terrorism till 4, har säkerhetsstyrkorna arresterat 199 jihadistiska terrorister i verksamheter som utförs i Spanien och utomlands totalt 244 sedan början av 2015.

06.09.2017

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö