Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Vinskörden över hos Jorge Ordóñez - nu väntar en ny Botani Espumoso

Vinproducenten Jorge Ordóñez har precis avslutat vinskörden i Axarquía-området öster om Málaga. Årets skörd hamnar på 350.000 kilo druvor som blir till 200.000 liter vin. Samtidigt firas man fyraårsjubileum med det mousserande vinet Botani Espumoso.

70 procent av druvorna skördas i mycket kuperad terräng tack vare mulåsnor. Årets Botani Espumoso kommer att lanseras i en ny flaska med ny etikett. Det mousserande vinet som har rönt stor uppmärksamhet har en svagt rosa ton. Ifjol lanserades Botani Muscat som har en något mjukare stil.

Jorge Ordóñez är ett omtalat namn som har utvecklat vinnäringen i provinsen Málaga. En av producentens dessertviner serverades vid Nobelfesten i Blå Hallen i Stockholm för en del år sedan.

Botani espumoso gjörs på druvan Moscatel de Alejandría som vuxit på gamla vinstockar som planterades mellan 1940 till 1960 i Valle de los Lagares i Almáchar. Här ligger temperaturen i genomsnitt på 30 grader under sommaren och åtta grader vintertid. Området får endast 400 mm nederbörd om året.

Vinet har aromer av färska tropiska frukter, balanserad smak med en viss syra.

05.09.2017

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö