Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Mollinas trevliga vinskördefest kommande veckoslut

Till helgen hålls den kanske trevligaste vinskördfesten i provinsen Málaga. I Mollina norr om Antequera arrangeras kommande veckoslut fredag till söndag Fiesta de la Vendimia. Mellan en och tre miljoner liter vin produceras i området varje år.

Mollina är en liten bortglömd juvel i provinsen Málaga som producerar flera bra viner som drar in två miljoner euro om året. Till skördefesten kommande veckoslutet väntas 8.000 besökare till Mollina berättade borgmästaren Eugenio Sevillano nyligen. Invigningstalare är dagstidningen Diario SUR:s tecknare och humorist Ángel Idígoras.

Mollina har 800 hektar vinodlingar. Och även om vinnäringen har tappat markandelar till olivnäringen som har vuxit ut finns här tre vinproducenter vars viner röner uppmärksamhet. Det är Cortijo La Fuente, la Capuchina och Tierras de Mollina.

Torkan har slagit hårt mot vinnäringen i området. Skörden som precis är över är betydligt mindre jämfört med ifjol. I stället för tre miljoner liter vin som det blev ifjol räknar producenterna med en miljon liter vin i år.

05.09.2017

Läs mer här: Mollina-Fuente de Piedra – det lilla vinområdet rider på framgångsvåg
 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö