Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Arbetet med Nerjas reningsverk har stannat upp efter konkurs

Sedan april månad har arbetet med reningsverket i Nerja stått så gott som stilla. Och i juli kom beskedet att Isolux-Corsán-Corviam som skulle utföra arbetet försatts i konkurs. För ett par dagar sedan kom beskedet från ERE (Expediente de Regulación de Empleo) att konkursen påverkar 441 arbetare av totalt fyra tusen. ERE kan beskrivas som en process där företag som hamnar på obestånd kan söka tillstånd att avskeda anställda.

Utsikterna att Nerja kan få sitt reningsverk klart inom den närmaste tiden beskrivs som mycket dystra. Miljödepartementet hade tidigare avsatt 23,4 miljoner euro för reningsverket i Nerja.

Arbetet inleddes i januari 2014 och skulle stå klart efter 30 månader. Reningsverket anses vara klart till 96 procent. Det som återstår är arbetet med dagvattenledningar och en pumpstation nära stranden Burriana.

Kompletterande projekt har tillkommit som kräver ett extra tillskott på 2,2 miljoner euro skriver Diario SUR som ägnade en större artikel i söndagstidningen åt reningsverket.

Efter konkursen studerar Miljödepartementet två olika förslag så att arbetet kan återupptas så fort som möjligt.

Kommunen mottog ett brev den 19 juli från miljöministern Isabel García Tejerina som skriver att projektet kan slutföras av ett annat företag eller att avtalet med den tidigare entreprenören sägs upp och ett nytt kontrakt utarbetas.

Om det första förslaget går igenom måste konkursförvaltaren involveras och godkänna processen.

04.09.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö