Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Guidade gratis natt-turer på den moriska borgen i Málaga

Det är kulturföreningen Zegrí som erbjuder gratis guidade kvälls / natt-turer på det gamla moriska slottet Alcazaba i Málaga den 7, 8 och 9 september.

De flesta som har besökt Málaga har knappast kunnat undgå att se Alcazaba, den ligger väl synligt på en kulle ovanför den gamla stadskärnan. Nu blir den en unik möjlighet att promenera genom hela Alcazabas gårdsplaner, passager och trädgårdar upp till "Arco del Cristo", där man har en fantastisk panoramautsikt över staden.

Allt ackompanjerat med musik och medeltida dans, utställningar av krigare från en annan epok – samt poesi.

Kulturföreningen Zegri "La Asociación Cultural Zegrí" grundades 2002 av  Salvador Jiménez, Nuni Yáñez och Ildefonso Orozco. De firar i år sitt femtonårsjubileum, och det gör de grundligt med ett flertal aktiviteter. Alla aktiviteterna riktar sig specifikt till Málaga, de har i år haft Paseo del Parque, den historiska stadskärnan, kyrkogården San Miguel, den engelska kyrkogården och nu Alcazaba.

04.09.2017

Föreningens syfte är att främja, avslöja och skydda det historiska arvet i Málaga. Alla aktiviteter som föreningen genomför är gratis. Föreningen har ett litet bidrag från Málaga kommun, och man kan också var frivillig beskyddare i föreningen och då betalar man 15 Euro i kvartalet.

De nattliga besöken på Alcazaba är som sagt gratis, men man måste boka dem i förväg på Internet från den 4 september. Det gör man genom att köpa en biljett för det facila priset 0 € på: La Asociación Cultural Zegrí, där finns det också flera tider att välja på.
Alcazaba
Bildtext: Alcazaba sent på kvällen, foto: Jonny Erixon

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö