Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Eldhärjat fartyg ska repareras

Det brittiska fartyg med gödningsmedel som självantände den 12 augusti 60 sjömil utanför Gran Canaria kommer att repareras i en hamn på Iberiska halvön. Fartyget Cheshire tillhör företaget Bibby Line Limited och var på väg från Porsgrunn i Norge där Norsk Hydro har en fabrik för konstgödsel. Lasten skulle till Thailand.

Som Svenska Magasinet berättade 16 augusti uppstod en mycket ovanlig brand på fartyget som är 190 meter lång och som var lastad med 40.000 ton gödningsmedel. Släckningsarbetet har varit mycket komplicerat. De 24 besättningsmännen fick evakueras på grund av de gaser som uppstår i samband med elden då röken innehåller ammoniumnitrat.

Branden beskrivs som mycket ovanlig. Lasten antändes och startade i lastrum 4 och 5 efter att temperaturen hade stigit till onormala nivåer.

Cheshire ska bogseras till en hamn i Portugal eller Spanien eftersom hamnarna på Kanarieöarna inte kan ta hand om det avfall från en brand med gödningsmedel. Det uppger nyhetsbyrån EFE.

Tidigare var oron stor över att lasten hade kunnat förorena stränder på Gran Canaria då fartyget bara var 12 sjömil från kusten.

04.09.2017

Fartygslast med gödningsmedel självantänt
 

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö