Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svalaste augustimånaden på tolv år

Tycker du att årets augustimånad på Solkusten har varit svalare än normalt? Då har du rätt. Augusti 2017 är den svalaste på tolv år. Genomsnittet över dygnets högsta temperatur hamnar på 30,7 grader vilket är en grad mindre än normalt. Det visar officiell statistik från väderlekstjänsten Centro Meteorológico de Aemet i Málaga.

Det har även varit färre dagar med den heta ”terral-vinden” samtidigt som några dagar bjudit på enstaka regnskurar, främst i Antequera-området.

Även dygnets lägsta temperatur har varit lägre än normalt. Igår natt kröp kvicksilvret ned till 18,2 grader. En sådan ”kall” augustinatt har vi inte haft sedan 2006. Det året hade vi åtta augustinätter med temperaturer under 20 grader, så kallade tropiska nätter.

13 dagar i augusti så har högsta dagstemperaturen legat under 30 grader vilket är en onormalt hög siffra över antal dagar. Två dagar har det varit över 35 grader.

Samtidigt visar väderstatistiken att juni månad var varmare än normalt. Och i Córdoba har det under sommaren slagits värmerekord med 46,9 grader den 13 juli. Córdoba har i sommar haft 39 dagar med en dagstemperatur på över 40 grader.

Det fina vädret på Costa del Sol och Costa Tropical med dagstemperaturer upp till 30 grader kommer att fortsätta under september månad fram till den 23 september. Omkring det datumet brukar dagstemperaturen sjunka tre till fyra grader.

01.09.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjöa