Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Álora-vin bästa vin i snabbköp för andra året i rad

För andra året i rad har ett vin från Bodegas Pérez Hidalgo i Álora blivit vald till det mest prisvänliga vinet i snabbköp i Spanien. Det är vingårdens utmärkta crianza Vega del Geva (10,35 euro på El Corte Inglés) som återigen har placerat sig i topp.

Framgången stannar inte bara där för den lilla fina vingården och bröderna Pérez Hidalgo. Deras torra moscatel Flor Floris (8,25 euro) hamnar på listan över Spaniens sju bästa viner i kvartersbutiker och snabbköp.

Bakom guiden över viner i spanska matbutiker, ”Supervinos 2018. La guía de vinos de supermercado”, står vinkännaren och författaren Joan C. Martín. Ett tusen viner har provats och 110 har placerat sig som ”supervinos” (upp till 6,99 euro) och 40 ”megavinos” (upp till 14,99 euro).

Francisco Pérez Hidalgo som tillsammans med sin bror José Miguel ansvarar för vingården kommentarer framgången i Diario SUR. Ännu en framgång visar att vi inte är någon dagsslända.

Svenska Magasinet provade Vega del Geva Crianza i oktober 2015. Så här löd betyget: ”Framställt av Shyrah 40%, Cabernet Souvignon, 35%, och Merlot 25% skördat i vingården El Morquecho som är på sju hektar mellan floden rio Guadalhorce och Geva. Den ligger på en sluttning mot väster varför druvorna drar till sig dagens sista solstrålar.

Rubinfärg med lila toner och en doft av vilda bär som björnbär och hallon. Ekfaten ger vinet en doft och smak av vanilj och en kryddig struktur där man förnimmer peppar, eukalyptus, fänkål och rosmarin.

Bodegan Pérez Hidalgo tar emot besökare och organiserar guidad tur på den lilla vingården. Du lär dig hela processen för vinframställning, en vinprovning ingår också. För besök och vinprovningar ring 649 436 362.
Vega del Geva Crianza har legat tolv månader på franska och amerikanska fat”.

01.09.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö