Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanien runt anländer till Costa del Sol och Costa Tropical

Vuelta a España – Spanien runt som är ett av de största cykelloppen i världen har i år två etapper som är särskilt intressanta för de som är boende på solkusten. Den 31 augusti går etapp 12 från Motril via Almuñécar och till Antequera, och den 1 september startar etapp 13 i Coín.

Spanien runt är vid sidan av Tour de France och Giro d'Italia ett av de de tre största etapploppen i världen, samlingsnamnet för dessa lopp är ”Grand Tour”. Hela loppet består av 21 etapper på sammanlagt 3.324,1 kilometer. Starten var i år i Nimes (Frankrike) den 19 augusti och målgången blir i Madrid den 10 september. Under loppet är det som vanligt inlagt två lediga dagar.

Det är en stor cykelfest som drar mycket publik, det finns många möjligheter att se 200 av världens absolut bästa cyklister utmed etapperna, eller varför inte vid starten på etapp 13 i Coín.

Platser på Costa del Sol har varit med vid flera tillfällen under La Vuelta. Fuengirola (1972, 1975), Estepona (2000, 2006) och Puerto Banús (2015) exempelvis.

30.08.2017

Etapp 12 som är på 161,4 km startar klockan 13:15 i Motril och passerar sen; Almuñecar, La Herradura, Maro, Nerja, Torrox Playa, El Morche, Lagos, Algarrobo Costa, Caleta Vélez, Torre del Mar, Benajarafe, Torre de Benagalbón, Rincón de la Victoria, La Cala del Moral, El Palo, Olías, Puerto del León, Colmenar, Villanueva de la Concepción, Puerto de Torcal, målgången i Antequera beräknas ske mellan klockan 17:25 – 18:00.
Etapp 12Etapp 13 är på 197 km och den startar klockan 12:30 i Coín och passerar; Alto de Ardales, Ardales, Almargen, El Saucejo, Villanueva de San Juan, Avituallamiento, Morón de la Frontera, Alcalá de Guadaira, Sevilla, Camas, med målgång i Tomares någon gång mellan 17:25 och 18:00.
Etapp 13För de som vill se på loppet så rekommenderas att ta en titt på loppets webbplats, där finns alla etapperna utförligt presenterade: www.lavuelta.com (på spanska, engelska och franska).

Bildtexter: Översta bilden är från 2015 då loppet passerade Coín, foto Jonny Erixon. Kartbilderna är officiella bilder från arrangören.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjöa