Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Åskovädret: Stockholmsflyg omdirigerades till Granada

Minst tio flyg till Málaga varav ett Norwegianflyg från Stockholm har under måndagen omdirigerats till Granada-Jaén, Sevilla och Almería. Det uppger de spanska lokala dagstidningarna på sina nätupplagar och hänvisar till flygplatsmyndigheten Aena.

Åskovädret har varit mycket lokalt. Vissa platser har fått regn och åska medan andra platser har sluppit undan. Det är framför allt norra delen av provinsen Málaga som drabbats av översvämningar. Från Mollina, Antequera och Humilladero rapporteras översvämmade gator efter skyfall som inträffade vid 10.30.

Antequera fick 41 mm på en timme. Fram till måndag eftermiddag hade det fallit 38,7 mm i Guadalteba, 48,80 i río Guadalhorce, 34,90 reservoaren Conde del Guadalhorce, 22,2 i Trapiche, 12,80 río Turón (Ardales) och 13 mm i Torre del Mar enligt officiella siffror från Hidrosur.

De flyg som fick omdirigeras var från Liverpool, Cardiff, Dublin, Berlin, Newcastle, Amsterdam och Teneriffa (Norwegian).

Ett Norwegianflyg från Stockholm/Arlanda som skulle landat i Málaga 11.25 fick på grund av åskovädret omdirigeras till flygplatsen Federico García Lorca i Granada. Även flyg från Amsterdam och London dirigerades om till Granada. Det meddelade Aena vid lunchtid på måndagen.

Väderlekstjänsten har uppgraderat Klass 1 varningen till Klass 2 under måndagen vilket betyder att det kan komma 40 mm på en timme eller 100 mm på tolv timmar.

Bilden är från Calle Tomas Heredia i stadsdelen Soho i Málaga.

(Uppdaterad)

28.08.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjöa