Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Två häktade för terrorbrotten – tre nya gripanden i Marocko

Domare Fernando Andreu vid nationaldomstolen beslutade under gårdagen att häkta två av de fyra misstänkta terroristerna efter attentaten i Barcelona och Cambrils (Tarragona). Samtidigt gjordes nya gripanden i Marocko.

De som häktas är Mohamed Houli, 26, som är den som skadades vid explosionen i hus F 9 i bostadsområdet Montecarlo i Alcanar Platja (Tarragona). Han beskrivs av spansk polis som ett nyckelvittne. Han erkände under tisdagen att terrorgruppen planerade stora attentat.

Den andra personen som häktas är Driss Oukabir, 27. Han var först misstänkt för att ha kört den vita skåpbilen in i folkmassan på Las Ramblas. Vissa tidningar har uppgett att Oukabir blev frisläppt efter att anmält att legitimationen blivit stulen, vilket inte stämmer. Domaren beslutade att häkta honom under tisdagen.

De som släpptes är Mohammed Aalla, ägare till en Audi A3, som terrorgruppen använde vid attentatet i Cambrils. Även Salh el Karib, ägare till en telefonbutik släpptes under gårdagen.

Spanska medier hänvisar till poliskällor som uppger att minst tre personer har gripits i Marocko misstänkta för att ha kopplingar till attentaten. Det gäller Hicham Ennadih, som arbetade med att köra ut gasbehållare i Ripoll. Mannen greps i Casablanca.

I huset i Alcanar Platja som exploderade då terrorgruppen höll på att framställa bomber har polisen kommit över 120 gasbehållare och bombbälten. Polisen misstänker att Ennadih har hjälp terrorgruppen med att få fram stora mängder gasbehållare. Gruppen hade även kommit över 500 liter aceton.

I Nador greps en marockan efter vissa kommentarer på sociala nätverk som polisen intresserar sig för. I Oujda greps ytterligare en person som ska vara kusin till Moussa Oukabir, en av terroristerna som sköts till döds av polis i samband med attentatet i Cambrils.

23.08.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjöa