Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fiber och mobilabonnemang till lågpris

Telefonoperatörerna har startat ett priskrig för att erövra de som bara är i behov av grundläggande telefoni och internetpaket. I vår kartläggning är bara paket under 50 Euro per månad medtagna.

Dessa paket kallas i branschen för "no-frills" vilket är en benämning som från början kommer från flygindustrin och betyder att alla inte nödvändiga funktioner har tagits bort, allt för att kunna hålla ett lågt pris.

Målgruppen är i första hand "millenials" dvs. unga par, invandrare och hushåll med snäva familjebudgetar som är nöjda med att ha en mobil och i första hand använder Internet på sina arbetsplatser, skolor eller internetkaféer.

När det gäller mobilt bredband så är spridningen i Spanien bland det bästa inom EU, men när det gäller fasta bredbandsuppkopplingar så är det desto sämre. I maj uppgick den till 13,9 miljoner det motsvarar 30 linjer per 100 invånare, att jämföra med 28,8 linjer ett år tidigare. Så här finns det mycket för de olika bolagen att erövra.

"Marknaden kan delas in i tre delar. 1, de kunder som vill ha allting och inte bryr sig om priset. 2, de som vill ha "valuta för pengarna" som vill ha ett mycket specifikt erbjudande i relation till sitt konsumtionsmönster. 3, de så kallade "no-frills" som bara söker anslutning till lägsta pris." säger Samuel Muñoz, markndadsdirektör på Orange. 

22.08.2017

Nedanstående tabell gör inte anspråk på att vara fullständig eller 100 procent exakt eftersom det ligger i priskrigets natur att priser snabbt ändras och att nya erbjudanden tillkommer. Men den ger en idikation om prisbilden i nuläget.

Tabellen är på spanska, men lättförtsåeligt då det svåraste är översatt. Illimmitadas = Obegränsat, Llamadas nacionales = nationella samtal, meses = månader, sin fijo = utan fast linje.
TabellKälla: El Pais.
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjöa