Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bekräftat: Younes Abouyaaqoub skjutits till döds

Younes Abouyaaqoub som har pekats ut som den som körde skåpbilen vid terrordådet på Las Ramblas har under måndagen skjutits till död uppger spanska medier.

Den katalanska dagstidningen La Vanguardia skriver att katalanska poliskåren Los Mossos d’Esquadra sköt Younes Abouyaaquoub i Subirats 50 km från Barcelona strax efter klockan 16.

Nyhetsbyrån EFE uppger att Younes Abouyaaqoub har blivit skjuten till döds av polisen. Mannen skulle ha burit ett bombbälte kring sig när polisen sköt honom i Subirats. Han ska ha ropat "Allah är stor".

Joaquim Forn, regional inrikesansvarig i Katalonien, har på måndagsmorgonen bekräftat att det var Younes Abouyaaqoub, 23, som körde in i folkmassan på Las Ramblas i torsdags med en vit skåpbil. Totalt dödades 14 personer vid två attentat och minst 130 personer från 35 olika länder skadades. 51 personer vårdas på sjukhus. Hos tio uppges tillståndet vara kritiskt.

Den som körde den vita skåpbilen är alltså Younes Abouyaaqoub. Det sa Joaquim Forn på måndagsmorgonen i samband med en intervju i radiokanalen Catalunya Ràdio.

Det har funnits indikationer på att mannen kunde vara utanför Katalonien. Frankrike har nämnts samtidigt samordnas sökandet tillsammans med europeisk polis.

Abouyaaqoub är marockansk medborgare och finns inte med i belastningsregistret sedan tidigare. Den 23-årige mannen, några uppgifter säger att han är 22 år, har gått i imamen Abdelbaki Es Satty koranskola tillsammans med de övriga terroristerna.

Spanska medier skriver på måndagen att det handlar om en "express-radikalisering" som pågått mellan sex månader och ett år. Imamen Es Satty koranskola har varit en sluten sekt.

(Uppdaterad)

21.08.2017
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö