Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Uppgifter om de fyra efterspanande terroristerna

Namn och bild har nu släppts på de fyra terrorister som polisen febrilt letar efter för attentaten i Barcelona och Cambrils i Katalonien.

De heter Moussa Oukabir, Mohamed Hychami, Younes Abouyaaqoub, från Ripoll och Said Aallaa, från Ribes de Freser. De fyra ungdomarna är av marockanskt ursprung och 17, 24, 22 och 18 år gamla.

Den huvudmisstänkte är Moussa Oukabir, 17 åringen som misstänkts ha kört bilen som dödade och skadade ett stort antal personer på Las Ramblas i Barcelona. Enligt polisundersökningen har han stulit dokumentation från sin bror Driss Oukabir för att kunna hyra två skåpbilar. Den ena av bilarna användes i attentatet och den andra hittades några timmar senare i Vic (Barcelona). Moussa är född i Ripoll (Girona) den 13 oktober 1999, han är flitig i sociala media där han skryter med sin radikalism. Enligt officiella marockanska källor som har bett om anonymitet, registrerades de två bröderna Oukabir på konsulatet i Girona och de har dubbel nationalitet. Moussa Oukabir har ingen känd bakgrund men har ett NIE-nummer sedan 2005.

Said Aallaa föddes i Naour i Marocko i augusti 1998 och således 18/19 år förekommer inte i polisregistret för terrorbrott. Mohamed Hychami och Younes Abouyaaquoub, 24 respektive 22 år, föddes i samma stad i Marocko, Mrirt och båda föräldrarna är bosatta i Ripoll, åtminstone sedan 2006. Ingen hade fram till igår en historia av terrorism.

För närvarande har Mossos d'Esquadra förutom de fem terroristerna som dödades i Cambrils och som dött i Alcanars explosion arresterat fyra påstådda medlemmar av cellen: en i Alcanar - som skadades i explosionen - och tre i Ripoll (Girona), alla är unga och utan prejudikat för terroristbrott. Den yngste är 21 år gammal. De andra är 27, 28 och 34 år, säger talesmannen för Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero Trapero, som har försäkrat att ytterligare arresteringar kan äga rum de närmaste timmarna. Han påperkar också att detta är en terroristcell och inga ensamvargar.

18.08.2017


De efterspanande terroristerna
Källa: ​http://www.abc.es
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö

a