Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Senaste om terrordåden i Barcelona och Cambrils

Dödssiffran för offren har stigit till 15 personer, 14 i Barcelona och en i Cambrils. Men dödssiffran förväntas stiga då det bland de drygt 130 skadade finns 15 som är i ett kritiskt tillstånd, enligt officiella källor. 20 av de skadade är fransmän, 13 tyskar – det finns skadade från 34 olika nationaliteter och från alla kontinenter. Enligt svenska UD så är ingen svensk rapporterad dödad eller skadad.

Den som avled efter attacken i Cambrils var en 61-årig kvinna som blev knivstucken. Hon överfördes till sjukhuset Joan XXII i Taragona där också hennes svåger är inlagd, och där hon också senare avled.

Beträffande terroristerna så är så här långt 4 anhållna och 5 ihjälskjutna. Tre av de gripna är marockaner och den fjärde är spansk medborgare. Den som misstänks ha kört skåpbilen, Moussa Oukabir Soprano eftersöks fortfarande. De är osäkert om hans ålder men han uppges vara mellan 17 och 19 år gammal.

18.08.2017

Alla restriktioner för trafiken i Barcelona är hävda och alla tunnelbanestationer är öppnade. Nivån på terrorhotet mot Spanien ligger fortfarande kvar på nivå 4 (av 5), men under morgondagen skall det hållas ett möte om en eventuell höjning.

Källor: El Pais, La Vanguardia samt UD.

 
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö