Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Huvudmisstänkt söks ännu – tre gripna hittills

Den huvudmisstänkte Moussa Oukabir Soprano, 18, som är resident i Barcelona och bror till den igår gripne Driss Oukabir Soprano söks ännu av spansk polis. Hittills har tre misstänkta gärningsmän gripits.

Det var igår eftermiddag vid 17-tiden som en vit skåpbil kom körande i 80 km/h på Las Ramblas i Barcelona. Enligt ögonvittnen kördes skåpbilen av en man som uppges vara 170 cm lång och vid tidpunkten bar en vit skjorta med blå ränder. Det är den mannen som polisen i skrivande stund söker och som uppges vara Moussa Oukabir Soprano.

De tre som gripits misstänker polisen har kopplingar till händelsen. Driss Oukabir Soprano som greps vid en poliskontroll, uppges vara den som hade hyrt skåpbilen. Han har dock uppgett vid polisförhör att brodern hade stulit legitimationen, och att det är den yngre av de två som har hyrt den vita skåpbilen som användes vid attentatet.

Dagstidningen La Vanguardia skriver att uppgifterna kring Driss Oukabir Soprano går isär. Dels finns det uppgifter om att han själv sökte upp polisen Mossos d’Esquadra i Ripoll för att anmäla stölden av legitimationen. Å andra sidan uppger polisen att mannen greps av en patrull och ska ha erkänt. Polisen har frågat Driss Oukabir Soprano varför han inte anmält stölden tidigare.

Ytterligare en man har gripits och kommer ursprungligen från den spanska enklaven Melilla. Han greps i Alcanar och ska ha kopplingar till båda attentatet, i Barcelona och nattens händelse i Cambrils. Den tredje personen greps i Ripoll (Gerona).

Polisen i Katalonien undersöker också om någon av de fem som dödades vid nattens attentat i Cambrils kan ha kört den vita skåpbilen i Barcelona.

Polisen tror också att de senaste två attentaten har kopplingar till en explosion i ett bostadshus i Alcanar (Tarragona) i onsdags. Här dog en person och flera skadades.

Enligt polischefen Josep Lluís Trapero vid den katalanska poliskåren Mossos d'Esquadra ska hyresgästen i huset ha framställt sprängmedel med gas. Den person från Melilla som nu har gripits har direkt koppling till husexplosionen i Alcanar.

Vid attentatet i Barcelona dödades 13 personer och hundratalet skadades. Bland de döda finns en belgare och tre tyskar och bland de skadade finns flera utlänningar. Enligt uppgifter vid UD:s presstjänst har inga svenskar kommit till skada.

18.08.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö

a