Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Polisjakt i Barcelona – oklart antal döda vid terrordåd

Det är i skrivande stund oklart hur många som har dödats. Joaquim Forn vid regionalregeringen uppgav först att en person är bekräftad död och ett 30-tal personer skadade. Spanska Inrikesdepartementet uppger att 13 personer dödades och ett 50-tal skadades vid terroristattentat som inträffade vid 17-tiden i samband med att en vit skåpbil körde in en folkmassa på Barcelonas paradgata Las Ramblas. Enligt den regionala poliskåren, Mossos d'Esquadra, hanteras händelsen som ett terrordåd.

17.08.2017

Ögonvittnen uppger att i skåpbilen färdades en person som i hög hastighet vid calle Hospital körde in i en folkmassa i de övre delarna av Las Ramblas. Skåpbilen övergavs nära tunnelbanestationen Liceo och i nuläget pågår en polisjakt i centrala Barcelona.

Enligt uppgifter som nyhetsbyrån EFE redovisar kan den misstänkte gärningsmannen förskansat sig i en turkisk restaurang. Polisen har spärrat av ett större område vid plaza Cataluña som ligger i anslutning till Las Ramblas.

Trafiken är avstängd utmed Las Ramblas och även tunnelbanestationer, järnvägsstationer och regionaltåg har stängts. Många är skakade efter terrorhändelsen och människor hjälps åt på olika sätt. Elite Taxi i Barcelona ställer upp gratis och evakuerar de som vill lämna de centrala delarna av Barcelona.

Dödsanstalet liksom antalet skadade kan komma att stiga.

Spanska tv-kanaler (bilden) direktsänder från Barcelona.

Uppdaterad svensk krisberedskap i Spanien

Ambassadör Lars-Hjalmar Wide: ”Vi lever i en globaliserad värld där terrorismen kan slå till var som helst”

Jihadism: ”Det största hotet mot Spanien”

 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjöa