Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Billigare att förnya spanskt pass än svenskt pass

Spanien är det tredje billigaste landet att förnya sitt pass i. Spanjorerna betalar motsvarande 249 SEK för ett nytt pass medan svensken betalar 350 SEK. Det är sparportalen CupoNation som har undersökt hur mycket medborgarna i olika europeiska länder behöver betala för att förnya sitt pass som vuxen - en kostnad som kan visa sig vara dyr.

17.08.2017

I undersökningen har även pris per år inkluderats genom att dela kostnaden med giltighetstiden. Detta eftersom många pass har en giltighetstid på tio år och i vissa fall blir billigare per år. Totalt har 25 länder undersökts och bland annat kommer följande information fram.

Det är dyrast att förnya sitt pass i Schweiz, då medborgarna får vara beredda att betala hela 1170 kronor. Billigast är det i Ukraina med ett pris på 176 kronor och förvånande nog är Spanien tredje billigast, då spanjorerna endast behöver betala 249 kronor för ett nytt pass. Detta kan sättas i relation till Sverige, vars medborgare får betala 350 kronor. Vidare är grannlandet Danmark sjätte dyrast med ett pris på 807 kronor.

När det gäller kostnaden per år är Spanien även där tredje billigast med ett pris på 24.9 kronor om året, då passet för en vuxen över 30 år har en giltighetstid på 10 år. Dyrast är Portugal, då det blir en kostnad på 124.6 kronor per år och billigast är Ukraina med ett pris på 17.6 kronor per år.

Spanien har dessutom det tredje starkaste passet i världen. Detta på grund av att de spanska medborgarna kan resa till 174 länder utan att behöva visum. Endast Sverige och Tyskland har starkare pass.

Läs hela undersökningen från CupoNation här.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat är det billigast att förnya sitt svenska pass i samband med ett besök i Sverige. 1.050 SEK kan du spara om du som Spaniensvensk förnyar ditt pass i samband med ett besök i Sverige. I stället för att behöva resa till ambassaden i Madrid.

Ett nytt pass kostar 350 SEK som i blir ca 37,29 euro. Ansökan om nytt pass kan också ske på Sveriges ambassad i Madrid. Avgiften är 1.400 SEK.

Har du slarvat bort ditt pass och behöver ett provisoriskt pass vid honorärkonsulatet i Málaga kostar det 173 euro, ca 1.600 SEK.
 
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö