Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fartygslast med gödningsmedel självantänt

En mycket ovanlig brand uppstod senaste helgen på det brittiska fraktfartyget MV Cheshire cirka 60 sjömil söder om Arguineguín på Gran Canaria. Ombord på fartyget som är 190 meter lång finns 40.000 ton gödningsmedel som har självantänt på grund av fukten. Släckningsarbetet beskrivs som mycket komplicerat då branden går att släcka med allt utom vatten.

Spanska medier skriver att tekniker är på väg till fartyget för att organisera släckningsarbetet. Lasten av gödningsmedel var på väg till Thailand.

Spanska sjöräddningen har båtar i området för att övervaka branden på båten som sedan i måndags är på drift efter att de 24 besättningsmännen fick evakueras på grund av de gaser som uppstår i samband med elden. Röken innehåller ammoniumnitrat.

Det är Bibby Line Limited som äger fartyget som meddelade att besättningen hade blivit evakuerade i måndags. En gul rökpelare synd på långt håll. De 24 besättningsmännen är i dagsläget på Gran Canaria.

Dagstidningen La Provincia skriver att branden startade i lördags morse i lastrum 4 och 5 efter att temperaturen hade stigit till onormala nivåer.

Fartyget kom från Porsgrunn i Norge där Norsk Hydro har en fabrik för konstgödsel.

16.08.2017

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjöa