Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fiskare överfölls av hippies och hund

”Det här är vår strand och vi bor här hela året”. Det var vad tre spanska sportfiskare fick veta efter att de tidigt i lördags morse satt upp sina fiskespön på stranden La Caleta de Maro i Nerja. En större grupp på 40 till 50 hippies av olika nationaliteter campar på stranden och ser den som sin egen strand.

En lugn och skön dag vid havet med fiskespöna. Det var vad Luis Jiménez, José Palacios och David hade tänkt sig. Men de glömmer knappast episoden på stranden efter att ha blivit förolämpade och hotade av en grupp hippie som helt olagligt campar på stranden.

”När vi kom till stranden såg vi att den var en större grupp på mellan 40 till 50 personer så vi satte oss i slutet på stranden för att undvika problem” säger Jiménez till dagstidningen Diario SUR.

Jiménez är ordförande i fiskeklubben Club de Pesca Deportiva La Axarquía i Vélez-Málaga.

En man som bröt på franska kom fram till Jiménez och sa att detta var deras strand och att de fiskarna inte hade där att göra. Mannen var berusad och hade troligtvis tagit droger. Han tog en sten och kastade mot Jiménez som skadade sig i foten vid händelsen.

Men det var inte slut med att trakassera. Mannen kissade på fiskespöna och ett bråk utbröt som utmynnade i att mannens hund bet en av sportfiskarna som beslutade sig för att lämna området.

Propagandan om att hippies vill främja fred och kärlek tycks inte stämma, de tycks snarare leta eller orsaka problem, säger den ene sportfiskaren.

Nerja har vid flera tillfällen haft problem med hippies som sommartid ockuperar stränder. Guardia Civil har gjort flera insatser och hundratals sopor och annat avfall har transporterats bort.

Nerjas borgmästare Rosa Arrabal (PSOE) säger att hon beklagar händelsen som de tre sportfiskarna upplever och att kommunen tagit hand om situationen med illegala strandkampare i Maro.

15.08.2017

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö