Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Omfattande taxistrejk i Málaga utvidgades till hela kusten

En taxistrejk som bröt ut i Málaga under söndagen i protest mot Cabify och svarttaxi utvidgades på måndagen till att gälla hela kusten. I Benalmádena och Torremolinos uppges bara 20 procent av taxibilarna att vara i drift.

Diario SUR:s nätupplaga uppgav vid middagstid på måndagen att de flesta taxibilar vägrar att köra till och från flygplatsen med kunder. I stället uppgavs 400 taxibilar vara på väg in mot Málaga centrum utmed Carretera de Cádiz och avenida de Andalucía för att demonstrera sitt missnöje.

Hyrbilsservice med förare, Cabify, samt ett 90-tal svarttaxi som uppges vara i trafik vid flygplatsområdet, ska enligt taxinäringen ligga till grund för den strejk som utlystes på söndagen.

Strejken kommer vid en tidpunkt då resandet är som mest intensivast. I morgon tisdag, den 15 augusti, är det helgdag med många resenärer mitt i månaden.

Under måndagen utökades strejken till Nerja, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona, Manilva, Benahavís och Casares uppger lokala spanska medier.

Enligt Utvecklingsdepartementet finns det i provinsen Málaga 436 licenser för VTC (vehículos de alquiler con conductor) det vill säga hyrbil där förare ingår och som erbjuder sina tjänster via plattformar som Cabify.

I natt blev ett hundratal resenärer som hade anlänt till Málaga med flyg strandsatta efter att de sista bussarna hade gått efter att taxistrejken brutit ut.

14.08.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö