Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanien skickar hjälp till Portugal

I grannlandet Portugal brinner det, i helgen sattes ett nytt dystert rekord med 268 separata naturbränder upplyser Patricia Gaspar i det portugisiska civilförsvaret.

Bränderna i Portugal har så här långt i år bränt upp en tredjedel av landets skogsareal. I går kämpade mer än 6.550 brandmän mot bränderna och för andra gången i år har Portugal nu bett EU om hjälp och Spanien är redan på gång med att skicka både personal och materiel till grannlandet. (I juni omkom 60 människor och 250 blev skadade i Portugal, då brann det i fem dagar).

14.08.2017

De första spanska enheterna skickades redan i går och bestod bland annat av två militära enheter från "UME (Unidad Militar de Emergencias)", tretton flygplan, tre enheter nödutrustning samt brandmän och sjukvårdspersonal från Madrid. Mer enheter kommer att skickas under dagen.

Brandutvecklingen under de senaste timmarna har orsakat evakuering av ett hundratal personer i flera byar runt om i landet. Vägen A13 som förbinder Lissabon men Alentejoregionen (i mitten av landet) och Algarve (i söder) har fått stängas av.

Relaterad artikel:
Spanien är ledande i Europa i naturbrandsbekämpning

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö