Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Gröna skyltar visar utrymningsvägar för att undvika incidenter

Säkerheten står i fokus och speciellt under ferian som startar nästa veckoslut. Utrymningsvägar och snabb evakuering ska undvika incidenter. Ferian i Málaga centrum kommer att pågå mellan klockan 12 till 18. På feriaområdet utanför stan hålls festligheterna från midnatt fram till klockan sex på morgonen. Ferian i Málaga pågår mellan den 12 till 20 augusti.

För första gången någonsin kommer Málaga kommun att sätta upp skyltar och ge tydliga signaler när det gäller utrymningsvägar för att undvika incidenter. Under ferian är de centrala delarna av stan knökfulla av besökare.

Alla besökare ska alla vara informerade om utrymningsvägar i händelse av katastrofer eller attentat. Kommunen sätter in denna åtgärd efter erfarenheterna från årets påskvecka Semana Santa då det uppstod panik och flera personer skadades när de sprang utmed calle Carretería.

I hela centrum är tydliga gröna skyltar uppsatta med pilar och texten ”vía de evacuación”, evakueringsväg eller flyktväg.

Betongblock och andra hinder ska också placeras ut för att försvåra för potentiella terrorister att med motorfordon ta sig in på gågator säger Mario Cortés, kommunalråd för säkerhet.

02.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän