Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Såg svärdfisk från altanen – ”en fantastisk upplevelse”

Livet på kusten bjuder på många olika scenerier. Peter och Susanne Karlsson fick från sin altan uppleva svärdfiskar på nära håll. De kommer från Stockholm och besöker regelbundet sin semesterbostad i Punta de la Mona nära La Herradura på Costa Tropical.

02.08.2017

Av Ola Josefsson

- Vi har ett hus här sedan en tid tillbaka. Vi har lagt upp våra liv efter 5:2 metoden. Vi arbetar fem veckor och åker hit två veckor, året om efter ett långt arbetsliv, säger Peter till Svenska Magasinet.

Paret Karlsson satt på sin altan som ligger i söderläge mot Medelhavet och hade precis avslutat middagen. Klockan började närma sig 21.
- Titta vad det kokar i vattnet, säger jag till Susanne. Vi har sett det förut men då brukar det vara delfiner som simmar utmed kusten på kvällarna. Då brukar vattnet koka när de jagar byte.

Peter tog fram kameran och zoomade in och började ta kort.
- Det är inte delfiner utan svärdfisk, utropar han.
- Vi trodde inte riktigt det var sant så vi förde över bilderna från kameran till vår dator så vi kunde förstora bilderna för att verkligen få bekräftat för oss  att det verkligen var svärdfisk.
- Det var en fantastik upplevelse! Och vi talade med grannar i området som säger att svärdfisk är väldigt sällsynt.

Peter och Susanne stortrivs på Costa Tropical.
- Vi tänkte att det är lika bra att leva livet nu medan vi är friska och krya. Vill inte ligga på dödsbädden och tänka som en poet sa på dödsbädden ”dagar som kom, dagar som gick, inte visste jag att det här var livet”.

(Bild: Privat)
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet