Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nollvision: Málaga ska bli fritt från sexuella ofredanden

Málaga kommun tillsammans med advokatkollegiet och taxinäringen sjösätter kampanjen ”No es no”, nej är nej, för att bli en kommun fri från sexuella ofredanden som har blivit ett allt större problem i många europeiska länder. I Sverige har tidigare populära festivaler ställts in på grund av antalet sexbrott. Inom kort startar ferian i Málaga som är årets största festival på kusten.

Kampanjen i Málaga presenteras på flera språk, ”No, non, nein, nu” eftersom staden har många utländska besökare. Málaga kommun och Colegio de Abogados (Advokatkollegiet) presenterade kampanjen på måndagen där även taxinäringen deltar.

De anställda vid taxi har fått en kortare utbildning hur de kan vara uppmärksamma på tecken på sexuella ofredanden. De kommer att ansvara för rapportering, anmälningar och kommer att samarbeta med polis.

Det är i regel taxinäringen som upplever problemet när de kör hem personer som har ofredats. De är uppmärksamma på oönskade situationer och kan rapportera dem eller informera potentiella offer vilka steg de ska ta.

Målet är att ingen kvinna ska bli sexuellt ofredad.

Advokatkollegiet har upprättat e-postadress och telefonnummer där offer för sexuellt ofredande får stöd. E-post: noesno@icamalaga.es och tlf-nummer 951 386 038.

01.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet