Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Var åttonde timme drunknar en person

Spanien sätter rekord i turister och stränderna är fyllda av badgäster. Färska siffror visar att 2017 kan bli ett rekordår när det gäller antalet omkomna genom drunkning. I juli månad omkom en person genom drunkning var åttonde timme.

Under årets sju första månader har 303 personer omkommit i Spanien genom drunkning. I juli omkom 93 personer varav 23 minderåriga. 91 drunknande vid i oövervakade områden visar siffror som dagstidningen ABC fått från livräddningssällskapet Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo.

Hittills i år har antalet drunkningsoffer ökat med 12,3 procent jämfört med ifjol.

Jessica Pino Espinosa, ansvarig för drunkningsstatistiken INA (Informe Nacional de Ahogamientos) är den främsta orsaken till dessa dödsfall att personen inte följer råd och rekommendationer eller att de försöker att visa sina förmågor. Majoriteten av offren är män över 35 år.

Världshälsoorganisationen (WHO) uppger att drunkning är den tredje vanligaste dödsorsaken när det gäller oavsiktlig död och årligen omkommer 370.000.

Vissa regioner i Spanien har höga böter för badgäster som badar trots röd flagg. Det gäller Asturien som utdelar 3.000 euro till personer som trotsar röd flagg vilket betyder badförbud.

Alicante (Jávea), Murcia (Lorca, Cabo de Gata), Almería (Níjar) och Málaga (Estepona, Rincón de la Victoria) utdelar böter på mellan 750 till 1.500 euro.

01.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet