Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tågolycka i Barcelona

Ett pendeltåg har kraschat i Barcelona under morgonen och omkring 56 personer skadades varav en allvarligt, enligt dagstidningen Diario SUR.

Olyckan inträffade strax efter klockan 7 på morgonen vid stationen Estacio de França i centrala Barcelona. Tåget körde av okänd anledning in i ett järnblock vid slutet på linjen. Vittnen berättar att det gick en kraftig stöt genom tåget som gjorde att människor föll omkull och skadade sig, en person uppges vara allvarligt skadad.

Det finns inga uppgifter om skadade svenskar. Bland de skadade finns en fransk och en rumänsk medborgare. Övriga är spanjorer.

Perrongen är avspärrad och polis och räddningstjänst arbetar på platsen. Övrig tågtrafik går dock som vanligt och är inte påverkad av olyckan. Myndigheterna uppmanade allmänheten att hålla sig borta medan räddningsarbetet pågick.

28.07.2017

Uppdatering, 12:00
Enligt de senast uppgifterna från barcelonatidningen La Vanguardia så är det totalt 56 skadade personer, men bara en som är allvarligt skadad (skadad lunga). 19 personer har lättare skador och resten har mindre blessyrer. Ingen har förlorat livet.

Uppdatering, 13:50
Inga fler uppgifter om skadade, orsaken till olyckan är ännu inte utredd men det finns indikationer på att farten har varit för hög.

Uppdatering 15:40
Det uppges nu att den som var allvarligt skadad nu är utom fara. Vi avslutar nu bevakningen.


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet