Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Strejker på Taxi och Tåg i Spanien

Två strejker som kan göra resandet lite krångligare inträffar idag torsdag den 27 juli och i morgon fredag den 28 juli. Idag är det taxi som strejkar i många städer och i morgon är det många tåg som blir inställda.

Vad gäller taxistrejken så är det en 24-timmarsstrejk utlyst av La Confederación de Taxistas Autónomos de España (CTAE), la Mesa Estatal del Taxi (Metaxi) och la Asociación Profesional Élite Taxi. Den berör Madrid, Barcelona samt en rad andra städer, men Fedetaxi som organiserar 70% av de licensierade förarna har sagt att de inte stöder strejken. Strejken förväntas framförallt slå mot flygplatserna.

De strejkande taxiförarna gör det som protest mot att det dels har utfärdats ett par licenser för förarlösa taxibilar och dels för att de vill begränsa antalet licenser för företag som Uber och Cabify.

Tågstrejken i morgon görs som protest mot nedskärningar och uppsägningar och innebär att 274 snabbtåg och medeldistanståg ställs in under fredagen. Detta motsvarar 25 procent av de tidtabellsenliga avgångarna. Pendeltågen kommer att minskas med mellan 25 till 50 procent, beroende på tiden på dagen.

27.07.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet