Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Stödet för katalansk självständighet sjunker

49,4 procent av befolkningen i regionen Katalonien avfärdar förslaget om självständighet medan 41,1 procent skulle rösta ja till självstyre om det vore folkomröstning i dag. Samtidigt uppger 7,8 procent att de inte vet och 1,7 procent har inte svarat på undersökningen från CEO (Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat) som publicerades på fredagen.

Undersökningen är den första som publiceras efter att den symboliska folkomröstningen som ska hållas 1 oktober offentliggjordes. Den improviserad inofficiell folkomröstningen som planeras i Katalonien har hittills inte blivit godkänd eftersom den går emot den spanska konstitutionen eller grundlagen.

Dagens undersökning visar att klyftan mellan nej-sidan och ja-sidan till självständighet har vidgats. I mars månad publicerades en tidigare undersökning där 485 procent var emot en självständighet och 44,3 procent var för.

Den senaste undersökningen som publicerades på fredagen bygger på ett urval av 1.500 personer varav 1.121 är bosatta i provinsen Barcelona, 140 i Girona, 85 i Lleida, 154 i Tarragona och med en felmarginal på +/-2,53 procent. Undersökningen genomfördes mellan 26 juni och 11 juli.

21.07.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän