Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanska utflyktsmål, del 8

Del åtta av spanska utflyktsmål bjuder på en liten bergskedja som också är en naturpark, den är dessutom mycket lättillgänglig från Málaga.

Montes de Málaga ligger bara 5 km från centrala Málaga och har länge varit ett populärt utflyktsmål på helgerna för Málagaborna. Vägen (A-7000) upp till naturparken slingrar sig från centrum och uppåt, utmed första delen av vägen finns det barer och restauranger där många Málagafamiljer äter sina söndagsmiddagar. Längre bort tunnar bebyggelsen ut och det blir mer vildmark, fortsätter man vägen så kommer man så småningom fram till den lilla staden Colmenar. Därifrån kan man sedan köra tillbaka via Casabermeja och A-45, eller AP-46 om man tror man har bråttom.

21.07.2017

Av Jonny Erixon

TallskogUtmed vägen finns det många ställen med hissnande utsikt över Málaga stad, havet och de omgivande bergen och dalarna. Högsta punkten i bergskedjan är 1.032 meter och vägen når nästan samma höjd. Uppe i naturparken finns det stora skogar av Aleppotall och många andra trädslag. Djurlivet består bland annat av ekorrar, vildsvin, räv, örn och ett otal andra fågelarter. Det finns fem olika vandringsleder, alla är tydligt utmärkta.Vandringslederna är tydligt utmärktaVägen upp till Montes de Málaga är en gammal väg daterad 1732, den hette tidigare C-345 men har numera bytt namn till A-7000, men är också känd som Carretera de Colmenar samt de Los Montes.
Det kan vara lite knöligt att hitta vägen inifrån Málaga och skyltningen i staden är dålig, på sina ställen finns det dock skyltar med Carretera de Colmenar eller Camino Colmenar. Man kan givetvis också köra från andra hållet, dvs. från Colmenar, då är det betydligt enklare att hitta.

Både Casabermeja och Colmenar är också sevärda städer. Själva vägen A-7000 är i bra skick och inte längre farlig som den var förr i världen, den var då ökänd för banditöverfall.
Colmenar
Samtliga bilder utom den översta är klickbara (öppnar i nytt fönster), foto Erixon Consulting.

Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.
Spanska utflyktsmål, del 3.
Spanska utflyktsmål, del 4.
Spanska utflyktsmål, del 5.
Spanska utflyktsmål, del 6.
Spanska utflyktsmål, del 7.


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö