Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tre personer drunknar varje sommardag

Sammanlagt 246 personer har dött genom drunkning hittills i år (t.o.m. 15/7). Det är det högsta antalet drunkningsoffer under de senaste tre åren. Under samma period föra året var det 238 människor som fick sätta livet till och under 2015 var det 167 liv som gick förlorade.

Uppgifterna kommer från en rapport som är sammanställd av det spanska livräddningssällskapet "Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo". Juli pekas ut som en särskilt belastad månad, under månadens första 15 dagar drunknade 36 personer, en siffra som matchar 70 dödsfall i juni.

Profilen på offren visar att 81% är män, 75% är av spansk nationalitet, 70% var över 35 år, 50% dog på en strand, 91% gjorde det på en obevakad plats. 68% av fallen skedde mellan klockan 10:00 och 20:00.

Enligt rapporten inträffade de flesta dödsfallen I Andalusien, med hittills 45 dödsfall. Följt av Kanarieöarna och Galicien med 38 dödsfall vardera och Valencia med 31 dödsfall. Men alla autonoma regioner utom Asturien, La Rioja och den autonoma staden Melilla har registrerade fall.

20.07.2017

Rapporten presenterades i tisdags av Jessica Pino Espinosa, chef för Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo under en ceremoni i spanska olympiska kommittén.

Det spanska livräddningssällskapet bedriver en kampanj mot drunkningar under namnet ”#Stop Ahogados”, här är två av deras flyers (Klicka på bilderna så öppnas en större bild i ett nytt fönster):
StrandvettPoolvett
Relaterade artiklar:

Flera drunkningstillbud under den senaste veckan (från den 9/6-2017)

72 personer drunknade på Kanarieöarna ifjol (från den 2/1-2017)

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän