Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svenska fastighetsbolag satsar på Solkusten

Nu har Quartiers Properties tillträtt Centro Forestal Sueco som består av tre fastigheter. Det svenska fastighetsbolaget tillträdde CFS den 30 juni. Det är bara ett av flera köp som svenska fastighetsbolag har gjort på Costa del Sol den senaste tiden.

13.07.2017

Som Svenska Magasinet kunde avslöja den 21 juni så köper det lokala bolaget, SPS Global, golfbanan La Duquesa Golf Country Club i San Luis de Sabinillas på västra Costa del Sol. Bakom det lokala bolaget står representanter från Blumarine Capital AB, tidigare Svenska Storstadsgruppen AB.

Den 18 november ifjol skrev Svenska Magasinet att det svenska fastighetsbolaget Quartiers Properties köper Centro Forestal Sueco för 13,5 miljoner euro. Säljare är Stiftelsen centralfonden för anställda inom skogsbruket och skogsindustrin.

Och den 30 juni fick de tillträde till den 36.000 kvadratmeter stora tomten som ligger på den attraktiva gyllene milen mellan Marbella och fritidshamnen Puerto Banús.

Quartiers Properties är ett fastighetsutvecklingsbolag med verksamhet på den spanska Solkusten. Bolaget grundades 2014 och har sedan dess byggt upp en fastighetsportfölj av både förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Bolaget utvecklar, säljer och hyr ut fastigheter.

Med köpet av CFS avser Quartiers Properties att utveckla ett så kallat lifestylehotell, samt villor och town houses skriver det svenska fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Förvärvet genomförs av Quartiers Properties helägda dotterbolag CFS Residential Property S.L och CFS Marbella Hotel Property S.L.
Köpeskillingen för fastigheterna uppgår till totalt 13,5 miljoner euro varav 4,10 miljoner euro fördelas på CFS Residential Property S.L, för förvärv av en fastighet, och 9,4 miljoner euro fördelas på CFS Marbella Hotel Property S.L, för förvärv av resterande två fastigheter.

Den 8 mars 2017 betalades tio procent av den totala köpeskillingen genom att handpenning erlades av CFS Marbella Hotel Property S.L och CFS Residential Property S.L.

Den 30 juni i samband med tillträdet erlades 80 procent av köpeskillingen motsvarande 10,8 miljoner euro. Resterande tio procent, motsvarande 1,35 miljoner euro ska betalas i samband med att den nya detaljplanen fastslås.

För det fall antalet byggrätter i den nya detaljplanen är färre än antalet byggrätter i den upphävda detaljplanen i Marbella kan de resterande tio procenten av köpeskillingen komma att justeras ner, enligt ett pressmeddelande.
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö