Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Torremolinos vill stärka kontakten med den utländska befolkningen

Kommunikationen och dialogen ska bli bättre mellan spanska myndigheter och svenskar och andra utländska medborgare som finns i Torremolinos och Costa del Sol. De spanska myndigheterna vill på så sätt kunna lösa eventuella gemensamma eller specifika problem som kan uppstå under deras vistelse.

Under gårdagen hölls ett möte mellan Torremolinos borgmästare José Ortiz och den konsulära kåren (Cuerpo Consular) i Málaga med totalt 14 konsuler och honorärkonsuler från lika många länder. Även representanter från Nationalpolisen samt Lokalpolisen deltog.

Ortiz betonade vid mötet att det är viktigt att kommunen har starka band till den utländska befolkningen. ”Vi är en öppen, mångkulturell stad som har en stark europeisk röst” sa Ortiz vid mötet.

Vid mötet närvarade Sveriges honorärkonsul i Málaga samt dekanus för den konsulära kåren Pedro Megías.

”Det som kan vara ett problem i Torremolinos gäller för samtliga kommuner på Costa del Sol. Torremolinos är en kommun som inte har några särskilda konflikter” sa Sveriges honorärkonsul Pedro Megías.

I den konsulära kåren finns representanter från 40 länder som vill samarbeta med Torremolinos kommun.

Ortiz berättade att Torremolinos är en kosmopolitisk stad med mer än15.000 residenta utlänningar med 170 nationaliteter som representerar 22 procent av befolkningen.

05.07.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän