Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanska utflyktsmål, del 3

Del tre av spanska utflyktsmål bjuder idag på ett naturligt svalkande badland nära Benidorm på Costa Blanca.

Det handlar om Fuentes del Algar (Les fonts de l´Algar), en serie vattenfall i Algarfloden. Hit kan man ta med sig matsäck och filtar och tillbringa några timmar med att bada i strömmande iskallt vatten (18 grader året om), i naturliga pooler och under vattenfall. Man kan också promenera en 1,5 km lång slinga utmed floden och njuta av den vackra naturen, källorna till floden har deklarerats som skyddad våtmark av myndigheterna sedan 2002.

I området finns turistbyrå, parkering, souvenirbutik samt 5 restauranger och ett område avsett för picknick. Naturområdet ligger 3 km från centrum av den lilla staden Callosa de Ensarria där det även finns ett etnologiskt museum, attraktionsparken Dinopark som har hundratals kaktusar och dinosauriefigurer, samt en campingplats. Avståndet till Benidorm är bara 15 km så området är idealiskt för en liten för eller eftermiddagstur.

03.07.2017

Av Jonny Erixon
Fuentes del Algar
Det är inträde till området: vuxna 5 €, seniorer och studenter 4 €, barn 4-10 år 2 €, mindre barn gratis. På lågsäsongen efter 1 oktober är priset för vuxna, seniorer och studenter 1 € lägre, priset för barn är oförändrat. Parkeringarna vid området är betalplatser, men vid informationen som ligger 700 meter från huvudingången finns det gratis parkering.

Öppettider

Öppettider i juli och augusti samt fram till 10 september 9:00 – 20:00 därefter reducerade tider (se hemsidan: http://www.lasfuentesdelalgar.com).

Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.

Karta

Bildtexter: Översta bilden och mittenbilden visar vattenfallet, foto wikimedia commons. Kartan är från Google Maps (se även Google Maps nedan).

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö