Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanska utflyktsmål, del 2

Del två av spanska utflyktsmål bjuder idag på en av världens minsta stränder, den har havsvatten men ligger inte vid havet.

Det handlar om Playa de Gulpiyuri, den finns i Asturien mellan Llanes och Ribdasella, Den ligger ca 100 meter från havet men är förbunden med havet via en serie underjordiska tunnlar, därför har stranden både tidvatten och små vågor. Däremot finns det inga parasoller, duschar och strandbarer, det finns det helt enkelt inte plats till, stranden är 40 meter lång.
Dessutom är själva sandstranden obefintlig när det är högvatten, då är det i princip ett litet innanhav omgivet av gröna ängar.

30.06.2017

Av Jonny Erixon

Stranden har skydd som naturmonument sedan 2001 så där lär inte bli någon utbyggd turistverksamhet även om stranden flitigt besöks av turister. Det går inte att köra fram till stranden men det är lätt att gå dit, det svåra kan vara att hitta den. Det går att gå från stranden i San Antolin eller från byn Naves. Naves ligger utmed den kantabriska motorvägen 14 km från Llanes, där tar man avfart 313 (Naves / Villahormes / Hontoria). Där tar man vid den första rondellen en asfalterad väg som leder in på andra sidan motorvägen, där den asfalterade vägen slutar får man parkera och gå på en grusväg fram till stranden (ca 200m promenad).

Ungefär 15 minuter väster om den lilla stranden ligger en annan sevärdhet, Bufones de Pría vid Llames de Pría. Det är vertikala hål som förbinds med havet via underjordiska grottor. När tidvattnet och vågorna slår in i grottsystemen så blir de vertikala hålen gejsrar där vattnet sprutar mer än 10 meter högt. Allt under ett ljudligt frustande som hörs flera kilometer bort.
Bufones de Pría Bildtexter: Översta bilden visar Playa de Gulpiyuri, foto: Ramon Diaz, wikimedia. Bilden ovan visar Bufones de Pría, foto: Ramón.

Om ni har missat del 1 denna artikelserien så finns den här: Spanska utflyktsmål, del 1.

 


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö