Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Hatpredikanten radikaliserade terrorister bakom attacken mot Bataclan

Imamen Tarik Chadlioui som greps Birmingham och som var efterlyst i Spanien för att ligga bakom en radikaliserad sympatigrupp till IS i Palma de Mallorca ska även ha radikaliserat en av terroristerna som utförde attentatet mot Bataclan i Paris 2015.

Tarik Chadlioui som är imam i en extrem del av salafism ska ha hållit radikala predikningar i en förort till Paris där Ismael Omar Mostefai deltog och som sedan med sin AK-47:a utförde slakten i musikklubben Bataclan i den franska huvudstaden den 13 november 2015 där 89 personer dödades. Det uppger spanska medier på torsdagen.

Som Svenska Magasinet berättade igår har spansk nationalpolis i samarbete med Europol gripits sex personer. På Mallorca greps fyra personer, samtliga marockanska medborgare, som har ingått i en sympatigrupp för islamiska staten IS. Brittisk polis grep i Birmingham imamen Tarik Chadlioui som ska vara ledare för gruppen och i Dortmund grep den tyska säkerhetstjänsten den sjätte personen, en spansk-marockansk medborgare.

Tarik Chadlioui som är marockansk medborgare och 44 år är också känd under namnet ”Tarik Ibn Ali” och för att organisera hatpredikningar. Chadlioui har organiserat hatpredikningar på flera håll i Europa som i Antwerpen som i förorter till Paris.

Spansk polis kom gruppen på spåren 2015 efter att ha identifierat ett antal filmer utlagda på nätet som hyllade IS och heligt krig i Syrien och Irak. Gruppen på Mallorca har ägnat sig åt radikalisering och rekrytering av frivilliga till IS.

Sedan Spanien höjde nivån för terrorhot NAA (Nivel de Alerta Antiterrorista) till en fyra på den femgradiga skalan den 26 juni 2014 har 178 personer gripits i Spanien. 95 procent av dessa sitter frihetsberövade i nuläget. Totalt med de som gripits i utlandet har spansk polis varit delaktig i 223 gripanden.

Många av gripandena har kunnat göras tack vare kampanjen riktad till allmänheten där man anonymt kan anmäla misstänkta personer via webbplatsen stop-radicalismos.es, appen Alertcops eller via gratisnumret 900 822 066.

29.06.2017

Imam inom salafiströrelsen gripen - hade format grupp på Mallorca

Jihadism: ”Det största hotet mot Spanien”
 
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö