Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

SAS öppnar upp bas i Málaga första kvartalet 2018

SAS räknar med att deras nya bas i Málaga kommer att starta upp första kvartalet 2018. Det meddelar SAS till Svenska Magasinet på onsdagen. Som vi kunde berätta i torsdags blir Málaga tillsammans med London (Heathrow) nya baser i Europa.

28.06.2017

Av Ola Josefsson

Fyra nya A320neo baseras i Málaga. Jämfört med nu blir trafiken omvänd och flygen utgår från Málaga till destinationer i Skandinavien.
- Vi räknar med att basen i Málaga startar upp under första kvartalet 2018, säger Mariam Skovfoged vid SAS pressinformation till Svenska Magasinet.

Som Svenska Magasinet berättade redan den 2 februari startar SAS ett nytt bolag som från i höst ska flyga med en irländsk licens. Dessutom startar bolaget två baser som piloter och kabinpersonal utgår från. Det var redan då klart att det skulle bli en bas i London och en i Spanien.

Även Barcelona, Alicante och Palma de Mallorca nämndes som tänkbara alternativ. Att det blev Málaga kommer inte som någon överraskning. SAS har viktiga kunder och många resenärer som har anknytning till Costa del Sol genom semesterbostäder och fritidsboende.
- Málaga är en destination där vi har riktigt många passagerare så av den orsaken har vi valt att ha basen där, säger Mariam Skovfoged.

Beslutet att det blev Málaga kom inte som någon överraskning då det var en av de flygplatser som legat högt upp i spekulationerna.
- Spanien är i fokus för oss. Vi har många passagerare på våra linjer dit och har även ökat kapaciteten det senaste året.

Redan nu har SAS flyg till Málaga från samtliga huvudstäder i Skandinavien. Dessutom finns linjer till ytterligare sju spanska destinationer: Alicante, Barcelona, Fuerteventura, Las Palmas, Mallorca, Teneriffa, Ibiza.

När basen i Málaga öppnar första kvartalet 2018 blir trafiken omvänd. Fyra nya A320neo baseras på den spanska Solkusten och utgår från Málaga.
Det nya bolaget SAS Irland kommer att stationera folk i Málaga. Det krävs 30 personer per flygplan, tio piloter och 20 i kabinen.

Hur blir det med rekrytering av personal?
- Just nu pågår rekryteringen av personal genom CAE Parc Aviation och det är fint intresse, säger Mariam Skovfoged till Svenska Magasinet.
 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö