Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Finländare filmade död hemlös på flygplatsen

”Det var bara ett skämt”. Så säger en av de tidigare efterlysta finländare som nyligen greps i Finland . De båda männen är misstänkta för att ha kopplingar till händelsen med den hemlöse brittiske medborgaren Steven Allford, 51, som hittades död på en bänk nära pendeltågsstationen vid Málagas flygplats i oktober.

Någon hade placerat en burk tonfisk vid mannens könsorgan och placerat skivor av skinka på mannens bakdel. Den hemlöse var även bunden då han hittades död på bänken. Någon filmade mannen och publicerade filmen på Facebook.

Diario SUR skriver på onsdagen att en av de som har gripits i Finland ska vara den person som filmade och la upp filmen på det sociala nätverket. Tidningen skriver att de båda finländarna har överlämnats till Spanien.

De gripna har vid förhör sagt att de ville skämta med britten. Den spanske åklagaren kräver fängelse för de båda finländarna som inte hjälpte den hemlöse som kvävdes till döds av sina egna spyor enligt obduktionen.

Filmen som publicerades på Facebook visar att den brittiske mannen levde när filmen spelades in. Finsk polis lyckades identifiera ägaren till kontot på Facebook. Den mannen var vid tillfället frihetsberövad i Finland på grund av ett annat brott. Den andre mannen som utlämnats från Finland till Spanien är hemlös.

De båda finländarna sitter i dagsläget häktade i Málaga.

Totalt är det fyra personer som ingår i utredningen kring den brittiske mannens död. En av de fyra har släppts. Den tredje är en irländsk medborgare, också hemlös som greps i Algeciras av spansk polis.

28.06.2017

Efterlysta hemlösa kan ha orsakat att hemlös avled vid flygplatsen
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet