Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Glöm inte att göra paus under bilkörningen

Det höll på att kosta den 30-årige mannen livet att inte göra regelbundna pauser i bilkörningen från Barcelona mot Cádiz. Experter rekommenderar att bilförare gör en tio minuters lång paus varannan timme och sträcker på benen.

Bilförare kan precis som flygresenärer som sitter under många timmar drabbas av ett syndrom som liknar ”ekonomiklassyndrom”. Den mänskliga kroppen fungerar normalt endast i ett tillstånd av rörelse. Tvingad orörlighet leder till ett antal obehagliga konsekvenser, varav en är den så kallade ”ekonomiklass syndrom”.

Nu varnar kirurgerna Rubén Rodríguez Carvajal och Fernando Gallardo vid IVEI (Instituto Vascular y Endovascular Internacional) som samarbetar med sjukhuset Hospital Quirón i Marbella med långa bilfärder utan paus. Vid långvarig orörlighet kan svår venös tromboembolism uppkomma som är blodproppar.

I en artikel i dagens nummer av Diario SUR berättar kirurgerna att mannen kom till sjukhuset i Marbella med svår smärta och svullnad i vänstra benet efter att en blodpropp bildats. Tack vare ingripandet kunde mannens liv räddas.

26.06.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö

a